pakiet_diety
opis produktu

Dieta najedzonych dziewczyn. Ewa Zwierzchowska

W tej książce znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: - jak działają hormony głodu i sytości,- jakie produkty wybierać, żeby na diecie nie czuć się głodnym, - jakie rośliny pomogą nam pohamować apetyt, - jakie produkty, potrawy poprawią nam nastrój w chwili słabości, - jak konsystencja potrawy wpływa na jej sytość, jaki sposób obróbki termicznej jest najbardziej korzystny, jak z małych zmian w kuchni można osiągnąć duże korzyści, np. zamiana majonezu na jogurt, a smażenia na grillowanie, jak przygotowywać smakowite sosy bez mąki i śmietany, - jak „odchudzić” panierki, jeśli nie możemy się bez nich obejść, jak smażyć na kropli oleju (i jakiego) albo nawet bez. Ponad 100 przepisów na dania sycące i niezwykle smaczne: śniadania, obiady, kolacje i przekąski.

Kuchnia afrodyzjaków. Anna Szubińska

Do afrodyzjaków zalicza się zarówno środki, które mają zwiększyć możliwości seksualne mężczyzny, jak i substancje, które mają wprowadzić wybranka lub wybrankę w stan zakochania. Wybrane produkty mogą działać na ludzi w różny sposób: poprzez zawartość pewnych substancji, wysoką kaloryczność, zapach, smak, konsystencję czy kształt.

Dzieje łakomstwa i obżarstwa. Adrianna Stawska-Ostaszewska

Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.

Królestwo zup. Ludmiła Stawska i Adrianna Stawska

"Królestwo zup" to przepisy na konkretne i pożywne zupy dla całej rodziny. Talerz zupy i pajda chleba to pełnowartościowy posiłek południowy lub wieczorny. Przepisy na zupy w stylu slow i błyskawiczne, wegetariańskiej i z mięsną wkładką. Zupa nie tylko nasyci, ale ukoi ciało i poprawi humor. 5 przepisów na podstawowe wywary mięsne i warzywne – podstawę wielu zup, 50 przepisów na pyszne zupy wystarczające za cały posiłek, 10 przepisów na chleb i bułki bez których nie sposób sobie wyobrazić pełnego posiłku oraz porady jak, z czego i w czym gotować zupy, w jakie akcesoria do gotowania zup warto się zaopatrzyć (koszyczki i łyżki na przyprawy), chochle i czerpaki, jak i w czym piec chleb, pomocne akcesoria do pieczenia.