Grasica - czy wiesz jak ją przyrządzić

Grasica - czy wiesz jak ją przyrządzić

Format: PDF    Liczba stron: 5

Mało znana ale pyszna i ceniona od wieków - jak przyrządzić grasicę? Przypominamy przepisy na przysmak polskiej kuchni

Cena: 1,00 zł

Opis

Dawniej w Polsce przygotowywano z niej wyborny sos: grasicę gotowano w rosole, rozdrabniano, przyprawiano pieprzem i aromatycznymi dodatkami (imbir, goździki, ziele angielskie) i serwowano do mięs pieczonych. W kuchni francuskiej znana jako ris de veau, podawana jest na wiele sposobów – smażona (obgotowana, pokrojona w plasterki, panierowana i na koniec smażona), gotowana w białym sosie, na przykład z pieczarkami, czy duszona.

Z poradnika dowiesz się:

  • jak przygotować pyszną grasicę
  • jakie są przepisy na grasicę cielęcą

ZOBACZ TAKŻE