Talerz bez cholesterolu

Talerz bez cholesterolu

Format: PDF    Liczba stron: 33

Zalecenia, diety, jadłospisy, przepisy

 

Cena: 4,99 zł

Opis

Cholesterol pełni w organizmie ważne funkcje, ale jego nadmiar jest szkodliwy. Proces wytwarzania cholesterolu pochłania wiele energii, a ponieważ organizm stara się pracować jak najbardziej ekonomicznie, w pierwszej kolejności czerpie cholesterol z pożywienia. To cholesterol pokarmowy zawyża poziom całkowitego cholesterolu we krwi, dlatego warto wybrać odpowiednią dietę, które zostały omówione wraz z przykładowymi jadłospisami.

Z poradnika dowiesz się:

  • jak ograniczyć stężenie cholesterolu w organizmie
  • jakie diety stosować
  • jak komponować menu 
  • jakie produkty wybierać, żeby dostarczyć organizmowi jak najwięcej cennych kwasów omega
  • jakie i do czego stosować różne tłuszcze – olej, masło, margaryna, smalec
  • co warto wiedzieć o jajkach
  • jaka jest wartość roślin w codziennej diecie
  • jak przygotować zdrowszy fast food

ZOBACZ TAKŻE